Orthopedische Revalidatie

Bij Kinetic Center Zaventem kunt u terecht voor

Na een orthopedische operatie: (knieprothese heupprothese, schouderprothese, elleboogprothese)
Pre- en post operatief voor rug operaties (discectomie, artrodese van rug-nekwervels)
Na artroscopie. (bv: mensicesctomie)
Na een botbreuk
Bij een peesblessure ( cufflaesie, achillespees,…)
Na ligamentaire letsels (voorste kruisband reconstructie)

Waarom kiezen Voor Kinetic Center?

Door de nauwe samenwerking tussen Jupiter Health Planet en Kinetic Center kan er tijdens de revalidatie gebruik worden gemaakt van al hun faciliteiten. Bovendien kan u als patiënt ook buiten de consultatie gebruik maken van de faciliteiten om een zo optimaal herstel te bekomen.

Kinesisten in Kinetic Center Worden continu bijgeschoold om telkens “best practice” te kunnen toepassen. Best practice betekend dat de gegeven behandeling gebaseerd is op de meest recente wetenschappelijke literatuur.

De intake gebeurt door een manueel therapeut die niet alleen rekening houdt met het het geopereerde lichaamsdeel, maar ook met de omliggende gewrichten. Wanneer u al een tijdje pijn heeft is het mogelijk dat er een foute houding aangenomen wordt om de pijn te verminderen. Dit kan zorgen voor problemen op andere plaatsen. daarom is het belangrijk altijd rekening te houden met het volledig lichaam wanneer u in revalidatie bent.

Hoe ziet een behandeling er uit?

De eerste consultatie gebeurt er een intake dat bestaat uit twee onderdelen, een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek stelt de therapeut vragen over je klachten, en hoe ze ontstaan zijn. Vervolgens wordt er een lichamelijk onderzoek uitgevoerd waar de therapeut kijkt naar het aangedane deel en de gewrichten errond. Doelen worden opgesteld en de behandeling kan beginnen.

De volgende behandelingen zullen ook uit twee delen bestaan. enerzijds wordt de patiënt manueel behandeld om de pijn te verminderen en beweeglijkheid terug te krijgen. Wanneer het mogelijk wordt, wordt er een oefenprogramma aan toegevoegd dat eerst bestaat uit zeer gemakkelijke lichte oefeningen in een gecontroleerde omgeving. Daarna wordt het oefenprogramma zwaarder gemaakt naar gelang het niveau de patiënt wil bereiken.