Orthopedische Revalidatie

Bij Kinetic Center kun je terecht:

  • na een orthopedische operatie: knieprothese heupprothese, schouderprothese, elleboogprothese
  • pre- en postoperatief voor rugoperaties (discectomie, artrodese van rug-nekwervels)
  • na artroscopie (bijvoorbeeld meniscesctomie)
  • na een botbreuk
  • bij een peesblessure (cuff-laesie, achillespees)
  • na ligamentaire letsels (reconstructie voorste kruisband)

Waarom kiezen Voor Kinetic Center?

Door de nauwe samenwerking tussen Jupiter Health Planet en Kinetic Center kan er tijdens de revalidatie gebruikgemaakt worden van alle faciliteiten van het fitnesscentrum. Bovendien kun je als patiënt ook buiten de consultatie gebruikmaken van de infrastructuur om zo tot een optimaal herstel te komen.

De kinesisten in Kinetic Center scholen zich continu bij om ‘best practice’ te kunnen werken. Dat betekent dat de gegeven behandeling gebaseerd is op de recentste wetenschappelijke literatuur.

 

De intake gebeurt door een manueel therapeut die niet alleen rekening houdt met het geopereerde lichaamsdeel, maar ook met de omliggende gewrichten. Wanneer je al een tijdje pijn hebt, is het mogelijk dat je een foute houding hebt aangenomen om de pijn te verminderen. Dat kan zorgen voor problemen op andere plaatsen. Daarom is het belangrijk altijd rekening te houden met je hele lichaam wanneer je in revalidatie bent.

Waaruit bestaat de behandeling?

Tijdens de eerste consultatie is er een intake die bestaat uit twee onderdelen, een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek stelt de therapeut vragen over je klachten, en hoe ze ontstaan zijn. Vervolgens wordt er een lichamelijk onderzoek uitgevoerd waar de therapeut kijkt naar het aangedane deel en de gewrichten errond. Doelen worden opgesteld en de behandeling kan beginnen.

 

De volgende behandelingen zullen ook uit twee delen bestaan. enerzijds wordt de patiënt manueel behandeld om de pijn te verminderen en beweeglijkheid terug te krijgen. Zodra mogelijk wordt er een oefenprogramma aan toegevoegd dat eerst bestaat uit zeer gemakkelijke lichte oefeningen in een gecontroleerde omgeving. Daarna wordt het oefenprogramma zwaarder gemaakt naargelang het niveau de patiënt wil bereiken.

We geven met trots kwaliteitsbehandelingen​

Als Kinetic Center-fysiotherapeuten zijn we er om mensen met lichte verwondingen te helpen, maar ook om patiënten die een uitgebreide revalidatie nodig hebben. Doordat wij gebruik kunnen maken van alle faciliteiten van Fitnesscentrum Jupiter Health Planet kunnen wij u optimaal van dienst zijn.​

Kies de beste therapie voor jou!​