Sportrevalidatie

Voor atleten

Sportrevalidatie is gericht op het herstellen van sportblessuren terwijl we zo weinig mogelijk van onze fysieke conditie verliezen.  Soms kan het noodzakelijk zijn om tijdelijk te stoppen met je sport en kan het goed zijn om je fysieke conditie op pijl te houden door cross-training te doen. Cross training is een principe waarbij we een andere sport uitoefenen die een andere belasting heeft en zo je blessure niet verergerd. Een voorbeeld hiervan is een marathonloper met blessure laten zwemmen.  Als atleet is het belangrijk je lichaam goed te kennen. Dit gezegd zijnde speelt advies een cruciale rol zodat je beter de principes verstaat van sportspecifieke inspanningsfysiologie. Kinetic Center maakt gebruik van de faciliteiten van Jupiter Health Planet zodat optimale herstel mogelijk is. Ook zijn er mogelijkheden om cryo-compressietherapie te volgen dat sommige letsels tot 20% sneller kan doen herstellen.

Voor amateursporters

Als amateursporter kan je een goed sportniveau behalen. Vaak ontbreekt er kennis om blessures te vermijden en hoe verantwoord te trainen op hoog niveau. een goede begeleiding hierin kan het verschil betekenen tussen gezond en verantwoord trainen of blessures oplopen. Goed advies is dan cruciaal om de kneep te krijgen van trainingsprincipes. Een voorbeeld is weten wanneer je recuperatie momenten moet inlassen, wanneer je kan beginnen met je niveau te verhogen en nog veel meer.

Voor atleten

Sportrevalidatie kan je ook volgen als je terug wil beginnen met sporten maar je blessure gevoelig hebt of nog nooit hebt gesport. In dat geval wordt een geïndividualiseerd trainingsprogramma gemaakt om verantwoord te sporten.  Bekijk ook ons aanbod medische fitness.